Campanya sensibilització sobre l'estigma de la malaltia mental

Identitat Visual I Editorial

El kintsugi, es basa en el mètode artesanal de reparació d'una peça de ceràmica. Els fragments es cobreixen amb un vernís de resina empolvorat o barrejat amb pols d'or, plata o platí, transformant la peça en un objecte nou i més valuós.

 

Sobre aquesta idea es crea la campanya per desmitificar les idees que socialment estan lligades a les persones que tenen una malaltia mental amb la finalitat d'acostar una visió més realista d'aquestes persones. Igual que les peces de Kintsugi les persones que pateixen o han patit en algun moment de la seva vida una malaltia mental - una fractura - són persones úniques amb cicatrius, fragments i recomposicions que parlen d'un moment únic de les seves vides i que en lloc d'ocultar-les, han de mostrar-les amb orgull, ja que els hi confereixen una bellesa, experiència i valor personal únic.

Per a treballar l'estigma de la malaltia mental s'ha realitzat una campanya de sensibilització en la qual es detecten els falsos mites que hi ha relacionats amb les persones que pateixen una malaltia mental. Inclou un fullet i un cartell per conscienciar a la societat de les necessitats reals d'aquestes persones. Aquesta campanya s'emmarca dins del dia de la Salut Mental.